Antonio Conte, de oefenmeester die Inter Milaan voorlopig in het spoor van Juventus houdt, heeft duidelijk een zwak voor de Premier League. Met Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Ashley Young, Victor Moses en Christian Eriksen haalde hij dit seizoen maar liefst 1.221 wedstrijden Premier League-ervaring naar het Stadio Giuseppe Meazza.

Romelu Lukaku
Met 252 wedstrijden in de Engelse hoofdklasse doet de Belgische topschutter alvast een aardige duit in het zakje. Lukaku kwam in Engeland uit voor Chelsea, West Brom, Everton en Manchester United, deze zomer maakte hij voor €65.000.000 de overstap naar Inter.

Alexis Sanchez
De Chileen tekende eind augustus op huurbasis voor Internazionale, ook hij verliet Manchester United. Op Old Trafford liet hij geen onuitwisbare indruk na, maar bij Arsenal had Sanchez er natuurlijk wel enkele mooie seizoenen opzitten. Zijn wedstrijdenteller in de Premier League staat op 154.

Ashley Young
Geen twee zonder drie, moet de 34-jarige Young gedacht hebben, waarop ook hij Manchester United verliet voor de ploeg van Conte. Inter betaalde anderhalf miljoen euro voor de wingback met 369 partijen in de Premier League in de benen.

Victor Moses
Ook deze wingback tekende tijdens de huidige wintertransferperiode voor Inter. De Nigeriaan speelde in Engeland 220 eersteklassewedstrijden namens Chelsea, Wigan, Liverpool, Stoke City en West Ham. Bij The Blues was Moses, die nu gehuurd wordt, vooral onder Conte belangrijk.

Christian Eriksen
De Deen verliet de Premier League na zes-en-een-half jaar en 226 PL-wedstrijden in het shirt van Tottenham. Inter zou €20.000.000 overmaken voor de spelverdeler.