Ianis Hagi werd begin dit seizoen als dé toptransfer binnengehaald bij KRC Genk. Nauwelijks vier maanden later staat de zoon van al op het punt Limburg te verlaten. De nieuwe bestemming zou Glasgow Rangers worden, waar Steven Gerrard nu trainer is. Update 31/01: de transfer is ondertussen bevestigd.

Negentien wedstrijden met drie doelpunten en vier assists uit voornamelijk invalbeurten, weinig Genkenaars leggen dit seizoen betere cijfers voor. Maar toch lijkt het verhaal Hagi uit te draaien op een sisser. De Roemeen kwam de laatste weken minder en minder aan spelen toe en viel tegen KAA Gent zelfs uit de kern. De spelmaker zou zelf om een uitleenbeurt gevraagd hebben om zijn kansen op de Olympische Spelen komende zomer gaaf te houden.

Hagi’s debuut was er eentje om niet snel te vergeten. Bij zijn eerste balcontact scoorde hij de winning goal tegen KV Kortrijk. Op een vervolg bleef het echter wachten. Er was de goede prestatie tegen Napoli en zijn twee strafschopdoelpunten tegen STVV, maar daar bleef het bij. Hagi heeft nog een contract tot medio 2024 bij de fusieclub, maar lijkt nu dus naar Schotland te vertrekken op huurbasis (met aankoopoptie).