De wintermercato draait momenteel op een echte nachtmerrie uit voor KRC Genk en zijn supporters. Nadat eerder Ally Mbwana Samatta koos voor de Premier League, is het nu de beurt aan Sander Berge. De Noor verkast voor circa 25 miljoen euro naar Sheffield United. 

Sander Berge legde donderdagmiddag zijn medische tests af en zette vervolgens zijn handtekening onder een langdurig contract bij The Blades. Berge was drie jaar actief bij KRC Genk, hij speelde er 113 wedstrijden. Het vertrek van Berge is een serieuze aderlating voor de Limburgse fusieclub, dat zo zijn kansen op Play-off 1 nog meer ziet dalen.

Berge kwam drie jaar geleden aan als een nobele onbekende ter vervanging van Wilfred Ndidi. De impact van de toen 18-jarige Noor was meteen groot en hij werd al snel een onmisbare pion in de Genkse basisploeg. Met Berge werd de aanzet gegeven naar een nieuw Limburgs succesverhaal, met als kers op de taart de titel van afgelopen seizoen.

Het eerste doelpunt van Sander Berge voor KRC Gen viel pas vorig seizoen op 8 november 2018 in het Europa League-duel tegen Besiktas, een fantastisch afstandsschot vijf minuten voor tijd. In diezelfde campagne scoorde hij ook nog tegen Salzburg. Dit seizoen lukte het Berge pas om ook in de vaderlandse competitie de netten te doen trillen, met onder meer een knappe treffer tegen Antwerp.

Sheffield United speelt zaterdag op het veld van Crystal Palace, maar de kans lijkt klein dat Berge dan al in actie zal komen voor zijn nieuwe club. De Jupiler Pro League verliest hoe dan ook een van zijn grootste talenten.