Zulte Waregem pakte deze avond uit met een opvallende transfer. De 30-jarige Limburgse spits Jelle Vossen, die niet in de plannen van Clement paste bij Club Brugge, tekende een contract tot juni 2023 in het Regenboogstadion.

Met 141 wedstrijden, 48 treffers en 15 assists kan Jelle Vossen eigenlijk niet terugkijken op een slechte periode bij Club Brugge, dat hem op 31 augustus 2015 onverwacht overnam van het Burnley waar hij nog maar net getekend had. Philippe Clement had dit seizoen echter geen plaats voor Vossen en dus moest hij uitkijken naar een nieuwe club. Sommigen maakten zich al op voor een Genkse comeback, maar het is Zulte Waregem dat de goaltjesdief binnenhaalt.

Essevee voegt met Vossen 256 wedstrijden Jupiler Pro League-ervaring toe aan de selectie. Volgende week staat de terugwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup op het programma, maar beide clubs zijn overeengekomen dat hij niet in actie zal komen in die partij.