Club Brugge heeft dan toch zijn versterking in de voorlinie beet. De Tsjechische targetspits Michael Krmencik komt voor 3,5 miljoen euro over van Viktoria Pilzen. Krmencik begint bij blauw-zwart aan zijn eerste buitenlandse avontuur. 

Club Brugge had tijdens deze transferperiode volop zijn pijlen gericht op het Argentijnse talent Alfredo Gaich van CA San Lorenzo. De transfer van de 20-jarige Argentijn sprong in laatste instantie toch nog af. Als alternatief haalt Club nu dus Krmencik binnen. De 26-jarige Tsjech stond al enkele jaren op de radar bij blauw-zwart.

Krmencik is een garantie op doelpunten, hij wist dit seizoen al 10 keer te scoren in 19 competitiewedstrijden voor Viktoria Pilzen. Krmencik kan wel eens de ontbrekende schakel zijn die Clement nog nodig had. Hij kan omschreven worden als een sterke, altijd aanspeelbare spits met een ijzeren mentaliteit en een neus voor doelpunten. Een type Wesley dus. Of hij daadwerkelijk de opvolger van Welsey genoemd mag worden, is nog even afwachten.

Beter doen dan Mbaye Diagne zou alvast wel moeten lukken. De Senegalese spits is compleet buiten beeld. Galatasaray zoekt een oplossing buiten Europa voor het probleemkind van Club. Jelle Vossen maakte eerder al zijn overstap naar Zulte Waregem bekend. Ook Dion Cools lijkt op weg naar de uitgang. De vleugelverdediger staat dicht bij een overgang naar het Deense Midtjylland.

Advertentie