KRC Genk zal zaterdagavond tegen Charleroi voor de vierde keer dit seizoen met een andere doelman starten. Na Vukovic, Coucke en Vandevoordt is het nu de beurt aan Anderlecht-huurling Didillon om zich te tonen. Het wordt meteen een vuurdoop voor Didillon, want door het vertrek van Sander Berge en de vele blessures zal het allesbehalve een makkelijke avond worden voor Racing.

Gaëtan Coucke, die titularis werd na de blessure van Danny Vukovic, wordt zo al voor de tweede keer aan de kant geschoven dit seizoen. Na de blessure van Vandevoordt kreeg Coucke terug zijn kans, maar komend weekend zit het Genkse jeugdproduct dus weer op de bank.

“Ik besef dat dit een harde beslissing is voor Gaëtan . Maar hij is nog erg jong en heeft dit seizoen al meer wedstrijden gespeeld dan hij ooit had kunnen dromen. Wij blijven geloven in Gaëtan en willen van hem een nog betere doelman maken dan hij nu al is. Maar op dit ogenblik denk ik dat wij nood hebben aan ervaring en dus hebben wij voor Didillon gekozen. Laat ons hopen dat hij een uitstekende eerste indruk maakt”, aldus Genk-coach Hannes Wolf aan Het Belang Van Limburg.

Ook op het middenveld zal er gesleuteld moeten worden, want sterkhouder Sander Berge heeft de club inmiddels verlaten en nieuwkomer Daehli is uit met een blessure. Bovendien is Ianis Hagi ook nog eens uitgeleend, waardoor de spoeling op het Genkse middenveld nu wel heel erg dun wordt.

Hannes wolf: “Het was een moeilijke week voor mij en dat ontken ik niet. Natuurlijk wist ik dat het mogelijk was dat Sander nog zou vertrekken, maar het was vooral de aanslepende onzekerheid die woog. Eenmaal de beslissing gevallen, wisten we waar we aan toe waren en kon de focus gaan naar Charleroi. We zijn zeker niet versterkt uit de winterstop gekomen, het zal lastiger worden om het vooropgestelde doel te bereiken. Maar ik wil me daar ook niet achter verschuilen.”

Genk is nog volop in de running voor Play-off 1, maar weet dat het er door het vertrek van Berge en Samatta niet gemakkelijker op zal worden. “Voor mij was het een moeilijke aanloop naar Charleroi, maar ik heb wel een gevoel dat ik intern gesteund word. Iedereen beseft dat we bezig zijn met een nieuw verhaal op de lange termijn. Maar ook op de korte termijn kunnen we, ondanks het zware programma, de nodige matchen winnen om op het einde daar te staan waar we willen en moeten staan. Nu dat Berge vertrokken is, reken ik erop dat andere jongens opstaan. Iedereen in de groep draagt verantwoordelijkheid, maar er is ook altijd een zekere hiërarchie. Ik heb daar een aantal jongen op aangesproken. Ik verwacht dat zij hun persoonlijkheid in de weegschaal gooien.”

Wat de selectie betreft, kunnen we nog meegeven dat Benjamin Nygren, Neto Borges en Shawn Adewoye niet zijn geselecteerd.