Het is gebeurd: Yannick Carrasco verlaat het Chinese Dalian Yifang en keert op huurbasis terug naar Atlético Madrid, waar hij voordien actief was. Carrasco was al een tijd aan het flirten met een terugkeer naar Europa en die is er nu dus gekomen. Carrasco wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. 

Carrasco trok in februari 2018 naar Dalian Yifang en verliet zo na drie jaar Atlético Madrid. Zijn Chinees periode werd er een met ups en downs. In zijn twee Chinese seizoenen scoorde de winger 24 goals en gaf hij 17 assists.

In Spanje zal de Belg met Spaanse roots terug trainen onder zijn oud-coach, Diego Simeone. De Argentijnse coach is alvast opgetogen dat de transfer eindelijk in orde gekomen is: “Als de papieren in orde geraken, zit hij ongetwijfeld bij de selectie voor morgen. We hebben afspraken gemaakt aan de telefoon. Wat ik zo leuk vind aan Yannick, is dat hij echt naar Atlético wou komen. Dat is een belangrijk gegeven voor de toekomst.” Met die laatste zin hint hij op een definitieve transfer in de zomer.

De Spaanse topclub kent dit seizoen een moeilijk jaar en staat pas vijfde. De nood aan een aanvallende speler was dan ook groot, want de club uit Madrid kon nog maar 22 keer scoren dit seizoen. Carrasco speelde er al 124 matchen, waarin hij 23 keer het net kon vinden. Carrasco scoorde ook het enige doelpunt in de verloren Champions League-finale tegen aartsrivaal Real Madrid in 2016.

Advertentie