Anderlecht heeft eindelijk een nieuwe spits: Dejan Joveljic (20) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Duitse Eintracht Frankfurt. Paars-wit bedong geen aankoopoptie, maar neemt wel zijn salaris over.

Daar is hij dan, de nieuwe spits van Anderlecht. Dejan Joveljic komt voor vijf maanden de Brusselse aanvalslinie versterken. Anderlecht wist geen aankoopoptie af te dwingen, maar doet toch een goeie zaak: paars-wit betaalt enkel zijn volledige salaris en moet mogelijk nog een aantal bonussen betalen als de spits bepaalde doelstellingen behaalt (aantal gespeelde doelpunten, matchen etc.).

Joveljic werd opgeleid bij Rode Ster Belgrado in zijn geboorteland. Vorige zomer verliet hij de Servische hoofdstad voor een avontuur in het Duitse Frankfurt. In Duitsland verging het hem minder goed en kwam hij dit seizoen maar in vier competitiewedstrijden aan de bak. Scoren deed hij slechts één keer: in de Europa League-kwalificatiewedstrijd tegen het Estse Flora Tallinn. In de poulewedstrijden van Frankfurt tegen Standard haalde hij maar één keer de bank, van spelen was nooit sprake.

En dus verhuist Joveljic nu opnieuw naar een hoofdstad, deze keer in België. Op de site van Anderlecht presenteert hij zichzelf als “sterk in de box, tweevoetig en ook wel kopbalsterk.” Waaraan hij ook nog toevoegt dat hij vanuit elke hoek wel kan scoren. Klinkt alvast veelbelovend, maar de Brusselse fans zullen pas helemaal overtuigd zijn als hij zijn torinstinct ook weet te bewijzen op het veld.

Advertentie