De transfer van Marko Pjaca van Juventus naar Anderlecht is eindelijk rond. Na de Serviër Dejan Joveljic is de 24-jarige Kroaat de tweede aanvallende versterking. De Kroatische flankaanvaller wordt tot de zomer gehuurd van de Italiaanse kampioen Juventus. De Brusselaars hebben ook een optie op een extra jaar huur kunnen bedingen.

Het belooft morgen een drukke dag te worden in de fanshop van Anderlecht. De medewerkers moeten immers niet één, maar twee nieuwe namen op de shirts drukken: Dejan Joveljic en Marko Pjaca.

Klik hier voor meer over de transfer van Dejan Joveljic.

Pjaca is een rechtsvoetige flankspeler die vooral op links terug te vinden is. Hij debuteerde in 2012 bij het Kroatische NK Lokomotiva waar topclub Dinamo Zagreb hem na twee seizoenen weghaalde. Met Zagreb won de 24-voudige Kroatische international twee titels en twee bekers. Na een aardig seizoen, met onder meer een hattrick in de Europa League tegen Celtic Glasgow, trok Pjaca naar de Italiaanse grootmacht Juventus.

Bij de Oude Dame debuteerde hij lang niet onaardig, maar werd hij toch uitgeleend aan het Duitse Schalke 04 en aan de Italiaanse middenmotor Fiorentina. Bij La Viola was hij elke week zeker van een basisplek tot een kruisbandletsel hem afremde. Hij keerde in juni terug naar Turijn en is sinds vier maanden weer wedstrijdfit. (Lees verder onder de tweet.)

Volgens verschillende bronnen is Pjaca trouwens niet de laatste transfer van Anderlecht. Ook de transfer van de Jamaicaanse linksback Kemar Lawrence (27) zou nakend zijn. Het paars-witte jeugdproduct Alexis Saelemaekers trekt dan weer voor 7 miljoen naar AC Milan. Bij de Rossoneri legde hij vandaag met succes zijn medische testen af en poseerde hij al met een truitje.

Advertentie