Gisteren werd de overstap van Sander Berge naar Sheffield United bekendgemaakt. Vandaag pakt de club uit met de opvallende transfer van ex-Oostendespeler Richairo Zivkovic. De Nederlandse spits wordt voor de rest van het seizoen verhuurd door zijn Chinese club Changchun Yatai. 

De overgang van Zivkovic is op z’n minst een opmerkelijke transfer te noemen. Met 16 doelpunten in 58 wedstrijden voor Oostende kon je zijn periode in de Jupiler Pro League niet echt succesvol noemen. Voorheen speelde Zivkovic op Nederlandse velden al voor Groningen, Ajax, Willem II en FC Utrecht. In Februari 2019 maakte de Nederlandse spits de overgang naar het Chinese Changchun Yatai.

Zivkovic wordt nu dus ploegmaat van Sander Berge bij Sheffield United. De promovendus presteert uitstekend in de Premier League met momenteel een achtste plaats in de rangschikking. Met deze tranfers (vooral die van Berge dan) onderstreept het dan ook zijn ambities. Vooraan moet Zivkovic de concurrentie aangaan met onder andere Sharp, McBurnie en Mousset.

Advertentie