Jevhen Makarenko (28) mag zich opnieuw voetballer noemen. De Oekraïner verlaat Anderlecht en keert op huurbasis voor anderhalf jaar (met optie) terug naar KV Kortrijk. De middenvelder, die dit seizoen nog geen minuut maakte in het team van Vincent Kompany, hoopt op die manier zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Neen, de transfer van Jevhen Makarenko van KV Kortrijk naar RSC Anderlecht kan moeilijk een succes genoemd worden. De Oekraïense international was een van de eerste transfers van de intussen ontslagen manager Luc Devroe en kon nooit echt op de steun van het Anderlechtpubliek rekenen.

Vaak verweet het publiek hem zijn houterige en defensieve stijl. En ook speler-manager Vincent Kompany leek die mening toegedaan, want hij gebruikte de middenvelder welgeteld 0 minuten. Toch vreemd als je weet dat hij vorig seizoen nog in 20 officiële wedstrijden in actie kwam voor paars-wit en goed was voor 2 assists. Nu mag hij dus bij Kortrijk proberen om zijn criticasters het tegendeel te bewijzen. De Kerels lenen hem tot juni 2021 (met optie).

Voor hij in 2018 naar Anderlecht trok, speelde de 28-jarige middenvelder in 2017 al een seizoen voor KV Kortrijk, dat hem overnam van Dynamo Kiev. Bij Kortrijk groeide hij onder coach Glen de Boeck uit tot een vaste waarde en speelde hij 33 officiële duels.

Advertentie