AC Milan heeft zondag een stuk clubgeschiedenis geschreven. Een kwartier na het debuut van Alexis Saelemaekers maakte ook Daniel Maldini zijn debuut voor de Rossoneri. Maldini is de zoon en de kleinzoon van Milan-legendes Paolo en Cesare, waardoor nu drie generaties Maldini het shirt van Milan hebben gedragen.

In de competitiewedstrijd tussen AC Milan en Hellas Verona (1-1) ging Samu Castillejo in de 93e minuut aan de kant voor de 18-jarige Daniel Maldini, zoon en kleinzoon van. Eerder speelde ook zijn vijf jaar oudere broer Christian voor de jeugd van Milan, maar die speelde nooit een officiële wedstrijd in het eerste elftal van Milan. Christian, tegenwoordig aan de slag bij de Italiaanse vierdeklasser SSD Pro Sesto, volgde dan weer de familietraditie door verdediger te worden. David speelt het liefst als aanvallende middenvelder.

De verwachtingen rond Daniel zijn, gezien de eerdere verdiensten van de Maldini’s bij de Rossoneri, eerder hooggespannen. Cesare speelde van 1953 tot 1966 voor de club en won in 1963 als aanvoerder de eerste Europacup I tegen het Benfica van Eusébio. Cesare Maldini, die 412 keer het shirt van Milan droeg, werd ook vier keer landskampioen. Hij was in de jaren ’70 en in 2001 even trainer van de club. Ook zijn zoon Paolo werd een clubicoon: hij speelde tussen 1984 en 2009 niet minder dan 902 officiële wedstrijden voor de club en won in die periode naast zeven landstitels ook vijfmaal de Beker met de Grote Oren (1989, 1990, 1994, 2003 en 2007).

Advertentie