Na de wintertransferperiode telt de Franse hoofdklasse 9 Belgen. Slechts zeven landen zijn beter vertegenwoordigd qua spelers dan België, dat grootmachten als Spanje en Italië achter zich laat.

Thomas Meunier (Paris Saint-Germain) en Jason Denayer (Olympique Lyon) spelen in de top van de Franse competitie en vragen weinig extra uitleg. Thomas Foket is dit seizoen een vaste waarde bij Stade de Reims, doelman Matz Sels is dat bij RC Strasbourg. Zij bevinden in de middenmoot van de competitie, met respectievelijk een 7e en 11e plaats op de ranglijst.

De broer van Michy Batshuayi, Aaron Leya Iseka, maakt regelmatig minuten bij Toulouse. Zijn team is hekkensluiter en zit met elf punten achterstand op de veilige 17e plaats in vieze papieren. Ook de kloof met de 18e stek, die recht geeft op een ticket voor de degradatie-Play-offs, bedraagt reeds 6 eenheden.

De ploeg op die achttiende plaats in het klassement luistert naar de naam Amiens SC, dat Isaac Mbenza sinds enkele dagen huurt van Huddersfield en dat tot het einde van het seizoen.

FC Nantes haalde deze winter twee spelers weg bij Standard. Spits Renaud Emond werd gekocht en begint aan zijn eerste buitenlands avontuur. De huur van Anthony Limbombe werd op vraag van Nantes, op zoek naar een nieuwe winger, vroegtijdig beëindigd.

De laatste en minst bekende landgenoot in de Ligue 1 is Sami Lahssaini. De 21-jarige Luikenaar, die vorig jaar transfervrij weggehaald werd bij Seraing en meteen terug aan die club uitgeleend werd, kwam dit seizoen echter nog niet in actie voor FC Metz.