Bernd Hollerbach keert voorlopig nog niet terug bij Excel Moeskroen. De Duitser, die nog altijd met een longontsteking kampt, laat zich tijdelijk vervangen door Philippe Saint-Jean, die in het verleden zowel Excel Moeskroen als voorganger Excelsior Moeskroen coachte.

Het gaat al een tijdje niet goed met de gezondheid van Hollerbach. De 50-jarige Duitser liet zich tijdens de winterstage vervangen door zijn 26-jarige assistent Dennis Schmitt, en in de daaropvolgende competitiewedstrijden sprong technisch directeur Rudi Vata in als T1. De wildste geruchten begonnen de ronde te doen, en dus kwam Hollerbach deze week zijn medische toestand toelichten.

“Eerst had ik een virusinfectie, maar de daaropvolgende longontsteking sloeg me helemaal knock-out”, aldus Hollerbach. “Na onze sterke eerste seizoenshelft had ik natuurlijk heel graag voortgedaan. Maar gezond zijn is het belangrijkste in een mensenleven. Dat wordt wel eens vergeten in onze job. Daarom heb ik in overleg met de club besloten dat ik een break neem om volledig te herstellen”.

Nu neemt Philippe Saint-Jean, hoofd van het opleidingscentrum Futurosport en eerder van 2010 tot 2012 al trainer van de fusieclub, tijdelijk over. Saint-Jean (65) kent Le Cannonier als zijn broekzak, want hij vervulde eerder ook al menig functies – waaronder hoofdtrainer – bij het ter ziel gegane Excelsior Moeskroen. Saint-Jean was in 2008 ook even hoofdtrainer bij Bergen, waar hij toen na één speeldag al opstapte om… medische redenen.