Alper Ademoglu heeft een nieuwe club gevonden. De Belgische middenvelder, nog altijd maar 21, ondertekende een contract bij de Turkse derdeklasser Eyüpspor. Ademoglu zat zonder club sinds hij afgelopen zomer Bursaspor verliet.

Ademoglu viel vorig decennium niet alleen op met zijn grote talent, maar ook met zijn opmerkelijke levensverhaal. Ademoglu, zoon van een Turkse vader en een Albanese moeder, moest als kleuter op de vlucht voor de Balkanoorlog. De Limburgse provincialer Velm VV plukte hem toen weg uit het asielcentrum waar Ademoglu met zijn familie verbleef, waarna hij op zijn negende door RC Genk werd ingelijfd. Ademoglu groeide er uit tot een toptalent, maar op zijn vijftiende koos hij voor een controversiële overstap naar Anderlecht.

Ook bij Anderlecht gold Ademoglu als een groot talent. In 2015 nam hij voor België deel aan het WK onder 17 in Bulgarije met onder andere Wout Faes, Orel Mangala en Gaëtan Coucke. Maar uiteindelijk verliet hij ook Anderlecht: in januari 2016 koos hij ervoor om zijn geluk te  zoeken bij Schalke 04, dat 750.000 euro aan Anderlecht betaalde. Ademoglu kwam er echter niet verder dan het tweede elftal en trok twee jaar later naar Bursaspor, waar hij afgelopen zomer via een achterpoortje vertrok. Sindsdien zat de 21-jarige aanvallende middenvelder zonder club, tot Eyüpspor hem een uitweg bood.