De Portugese titelstrijd wordt door slechts twee ploegen gevoerd: grootmachten FC Porto en SL Benfica. Gisteren stonden de rivalen tegenover elkaar in een onderling duel, waarin de bezoekers konden uitlopen tot een voorsprong van 10 punten in het klassement. Porto won echter met 3-2 en zo bedraagt de kloof slechts vier eenheden, waardoor de spanning volledig terug is.

Het werd een topper zonder lange studieronde, want na 10 minuten bracht Sérgio Oliveira de thuisploeg al op voorsprong. Niet veel later hing Carlos Vinícius de bordjes terug gelijk in een aangename partij. In minuut 38 kwam Porto terug op voorsprong vanop de stip via linksachter Alex Telles, vlak voor de pauze tekende Rúben Dias voor de 3-1 door zijn eigen doelman te verslaan.

Benfica kwam vroeg in de tweede helft terug in het spoor van Porto dankzij een tweede treffer van aanvaller Vinícius, maar daarna kon het niet genoeg kansen bij elkaar voetballen om nog aanspraak te maken op de gelijkmaker.

  1. SL Benfica 20 – 54
  2. FC Porto 20 – 50
  3. Sporting Braga 20 – 34
  4. Sporting CP 19 – 32

De laatste keer dat een ander team dan Porto of Benfica de landstitel won, was in het seizoen 2001/2002. Toen eindigde Sporting bovenaan, sindsdien staat de teller voor Porto op 10 en die van Benfica, dat zich de laatste 6 seizoenen wel vijfmaal tot landskampioen kroonde, op 7.

Advertentie