Ousmane Dembélé (22) zal dit seizoen niet meer in actie komen. De winger van Barcelona moet nog zeker zes maanden revalideren na een operatie aan de hamstrings. Dat betekent dat Frankrijk het ook zonder hem zal moeten doen op het EK.

De jonge Fransman werd enkele jaren geleden nog gezien als een van de grootste talenten van het hedendaagse voetbal. Maar sinds zijn recordtransfer van Dortmund naar Barcelona is het niet bepaald een gezondheidswandeling geweest voor Dembélé. Verschillende blessures hebben ervoor gezorgd dat Barcelona nog niet veel plezier beleefd heeft aan hem. Dit seizoen kwam hij nog maar drie keer in actie voor de Blaugrana, en daarbij zal het dus ook blijven. Het EK, dat begint op 12 juni, komt ook te vroeg voor Dembélé.

504 dagen, zo lang is Dembélé in totaal al onbeschikbaar geweest door blessures sinds hij bij Barcelona is. Het is ook al de vierde keer dat de 22-jarige Fransman kampt met een hamstringblessure. Het zal ongetwijfeld zowel voor Dembélé als voor Frankrijk een klap zijn dat hij het EK mist. Het voorbije WK was Dembélé er wel bij, hij kwam vier wedstrijden in actie maar was niet van doorslaggevend belang voor de wereldtitel.

Ondanks de afwezigheid van Dembélé blijft Frankrijk een van de topfavorieten voor het komende EK. Met onder anderen Mbappé, Griezmann, Coman, Ben Yedder en Giroud hebben les Bleus voldoende kwaliteit rondlopen om de voorste linie te bezetten.