Het trainersavontuur van Jürgen Klinsmann bij Hertha BSC is vroeger dan verwacht stopgezet. De 55-jarige Duitser zou normaal tot het einde van het seizoen aanblijven als trainer van Die Alte Dame, maar Klinsmann zet nu zelf een stap terug.

Hertha BSC haalde Klinsmann begin november binnen om in de raad van commissarissen te zetelen, maar na nog geen maand moest de ex-speler van Internazionale, AS Monaco en Bayern München depanneren als trainer na het ontslag van Ante Čović. Onder Klinsmann pakte Hertha slechts 12 op 27 in de competitie en werd het in de DFB-Pokal gewipt door Schalke 04. De club van Belgen Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata staat momenteel slechts zes punten boven de degradatiestreep.

“Na lang overwegen ben ik tot het besluit gekomen mijn taak als hoofdtrainer ter beschikking te stellen en me opnieuw op mijn oorspronkelijke taak als lid van de raad van toezicht toe te leggen”, sprak Klinsmann op zijn Facebookpagina zijn ongenoegen uit. De Duitser vertrekt dus niet helemaal bij Hertha BSC, dat voorlopig geleid zal worden door assistent Alexander Nouri.

 

Advertentie