Dodi Lukebakio en Dedryck Boyata krijgen een wereldkampioen als trainer. Jürgen Klinsmann neemt het roer bij Hertha BSC tot het einde van het seizoen over van Ante Čović, die na twaalf speeldagen slechts vijftiende stond met de hoofdstedelingen. De 55-jarige Klinsmann was nog maar begin deze maand in dienst getreden bij Hertha.

Klinsmann had zich zijn rentree in het voetbal vast rustiger voorgesteld. Amper drie weken nadat Hertha BSC hem aan boord haalde om in de raad van commissarissen te zetelen, moet de Zilveren Bal van 1995 al depanneren als trainer. De positie van Ante Čović, afgelopen zomer overgeheveld van het reservenelftal, was immers onhoudbaar geworden na de recente 1 op 15 die Hertha BSC naar een bedroevende vijftiende plaats had doen afglijden. Klinsmann werd meteen aangesteld tot het einde van het seizoen.

Klinsmann maakte vooral naam als speler: hij won onder andere de UEFA Cup met Internazionale in 1991 en met Bayern München in 1996. Met West-Duitsland werd hij in 1990 wereldkampioen en met Duitsland Europees kampioen in 1996. Als trainer werd hij als Duits bondscoach op het WK 2006 in eigen land derde, werd hij bij Bayern München net voor het einde van zijn eerste seizoen als hoofdtrainer ontslagen en was hij vijf jaar bondscoach van de Verenigde Staten.

Advertentie