Het avontuur van Kåre Ingebrigtsen bij APOEL Nicosia zit er al op. Amper 46 dagen na zijn aanstelling bij de Cypriotische club werd de ex-Oostende-trainer al ontslagen. De 54-jarige Noor, die slechts acht wedstrijden aan het roer van de Cypriotische recordkampioen stond, ziet zo de Europa League-confrontaties tegen FC Basel aan zijn neus voorbijgaan.

We schrijven 27 december 2019. Tijdens de competitiewedstrijd tussen Charleroi en KV Oostende laat de kustclub officieel weten dat trainer Kåre Ingebrigtsen, nog maar sinds afgelopen zomer aan de slag bij KVO, per direct overstapt naar APOEL Nicosia. KV Oostende, dat op dat moment veertiende stond, blijft verweesd achter en stelt dan maar Dennis van Wijk aan als opvolger.

46 dagen later is het Cypriotische avontuur van Ingebrigtsen alweer voorbij. De uittredende landskampioen staat slechts vijf punten achter leider Anorthosis Famagusta, maar dat was blijkbaar niet voldoende voor APOEL. Bij de aanstelling van Ingebrigtsen was de achterstand op toenmalig leider Omonia Nicosia nochtans dubbel zo groot. Van de acht wedstrijden die Ingebrigtsen coachte in Cyprus won hij er vier, twee keer speelde hij gelijk en twee keer verloor hij. Afgelopen weekend verloor APOEL met 1-0 van AEK Larnaca.

Advertentie