In januari mocht Hakim Ziyech van de clubleiding van AFC Ajax absoluut niet vertrekken naar Chelsea. Volgens De Telegraaf hebben beide clubs nu wel al een mondeling akkoord gevonden voor een zomerse overstap van de spelmaker. Chelsea zou zo’n 45 miljoen euro betalen voor Ziyech.

Op 30 augustus 2016 was het eindelijk zover: Hakim Ziyech verliet FC Twente voor Ajax, dat €11.000.000 overschreef aan de Tukkers. Sindsdien speelde Ziyech, ondertussen een onmisbare pion, 159 wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin wist hij 48 keer te scoren en leverde hij 82 assists af.

In 2017 leidde Hakim Ziyech Ajax naar de finale van de Europa League, afgelopen seizoen (en ook tijdens de huidige editie) verbaasde hij de gehele voetbalwereld in de Champions League. Zo toonde hij klaar te zijn voor het allerhoogste niveau en wekte hij de interesse op van een hele resem Europese topclubs. Chelsea lijkt aan het langste eind te trekken, want Ajax wil geen deal meer sluiten met andere clubs nu er een mondeling akkoord is met Lampard en co.