Dat de 24-jarige Noor getalenteerd is, heeft hij al getoond in zijn periode bij Gent. Ook daarvoor bij Rosenborg, Groningen en vooral het Deense Midtjylland kon Alexander Sørloth al mooie statistieken voorleggen. Maar hoe is het nu met hem gesteld?

Alexander Sørloth kwam in Gent binnen door de grote poort, met goede acties en een goal in de 1-0-thuiszege tegen Anderlecht. Al zullen veel Gentse fans vooral de Noor zijn treffer herinneren in Oostende tijdens de halve finale van de beker van België. Die goal zette de comeback in, waardoor KAA Gent later de finale haalde. Jammer genoeg voor Sørloth eindigde zijn Gentse periode in mineur door een enkelblessure. Een donker afscheid, met redelijk wat negativiteit binnen de club na de verloren bekerfinale. Een verlenging van zijn verblijf was niet mogelijk en zo ging de Noor terug naar Crystal Palace, dat hem uitleende aan de Buffalo’s.

In Londen werd beslist om de Noor opnieuw ergens anders te stallen en deze keer werd het een Turks avontuur bij Trabzonspor. Daar gaat het meer dan uitstekend, in 20 competitieduels scoorde Sørloth maar liefst 16 keer, dit gecombineerd met 5 assists. Doe daar nog 3 doelpunten bij in de beker en 2 in de Europa League en je beseft dat Alexander een doelpuntenmachine is geworden in Turkije. In de Turkse eerste klasse is hij dan ook de topscorer momenteel, daarin laat hij namen als Falcao en Sturridge ver achter zich. Mede dankzij Sørloth staat Trabzonspor momenteel tweede in de Turkse eerste klasse op 1 punt van Sivasspor, dit met een match minder. Zo zou de club die aan de Zwarte Zee ligt wel eens de verrassing kunnen zijn en gaan ze volop meestrijden in de titelkoers de komende maanden. Maar ook in de beker staat het team in de halve finale, de dubbel lijkt zo geen verre droom meer.

De vraag is nu wat er na het seizoen staat te gebeuren, de prestaties van de Noor blijven niet onopgemerkt. Sørloth staat nog tot juni 2022 onder contract bij Crystal Palace, maar als hij komend seizoen opnieuw geen kans krijgt bij de Premier League-club, is de kans reëel dat de Noor vertrekt. Volgens het Turkse Aksam wil Aston Villa zo’n 18 miljoen euro neerleggen voor de Noorse aanvaller. Dat lijkt niet eens zo ondenkbaar naar Engelse normen, maar het wordt eerst uitkijken naar de plannen van Crystal Palace met de Noorse goaltjesdief.

Advertentie