De transfer van Kenny Saief naar Lechia Gdańsk is helemaal in kannen en kruiken. De Poolse club huurt de 26-jarige middenvelder voor de rest van het seizoen van Anderlecht. Er is geen aankoopoptie opgenomen in het huurcontract.

Saief streek in januari 2018 neer in het Astridpark op voorspraak van toenmalig trainer Hein Vanhaezebrouck, die hem nog kende van hun gezamelijke periode bij AA Gent. Na een half seizoen met veel basisplaatsen trok Anderlecht de Israëlische Amerikaan definitief aan. Vanaf dan moest Saief zich tevreden stellen met voornamelijk invalbeurten, om kort na het ontslag van Vanhaezebrouck zelfs volledig van het toneel te verdwijnen.

Vorig jaar speelde Saief van maart tot juni 2019 al op huurbasis voor FC Cincinnati. De Amerikaanse club had toen een aankoopoptie, maar lichtte die niet. Lechia Gdańsk, de nieuwe huurclub van de viervoudige Amerikaanse international, bedong geen aankoopoptie.

Advertentie