Het zal niet de Valentijn geweest zijn waarop velen City-fans gehoopt hadden. De UEFA besliste om Manchester City een boete op te leggen van maar liefst 30 miljoen euro en een bijhorende uitsluiting van twee seizoenen wat de Champions League betreft.

De Engelse grootmacht wordt gestraft voor het breken van de Financial Fair Play-regelgeving. Wel mag Manchester City dit seizoen zijn Champions League-campagne nog afwerken, om zo het enige nog haalbare doel dit seizoen te proberen realiseren. Of de spelers – die allicht al contact opnamen met hun makelaars om de situatie te bespreken – hierdoor extra gemotiveerd zullen zijn, zal nog moeten blijken.

Man. City kan uiteraard nog in beroep gaan tegen deze beslissing. De club uit Manchester zal er uiteraard alles aan doen om toch te kunnen deelnemen aan het kampioenenbal. Want 2 jaar zonder Champions League-voetbal zorgt uiteraard voor het mislopen van heel wat inkomsten, maar zou mogelijk ook voor het vertrek van heel wat sterkhouders kunnen zorgen.

Advertentie