Na afloop van KRC Genk – Standard (1-3) had Standardcoach Michel Preud’homme het op het traditionele perspraatje over de kersverse kapitein van de Rouches, Mehdi Carcela. De 30-jarige creatieveling zit in een goede periode en zet dit seizoen een steeds stijgende prestatiecurve neer.

“Ik zei ooit dat ik hem niet meer kon verbeteren. Ik was een beetje teleurgesteld, omdat ik, ondanks wat men allemaal zegt, een groot bewonderaar ben van Carcela. Ik hou van hem, wat hij is bovenal een vriendelijke jongen, maar ik kan het niet gebruiken van zijn volledige potentieel niet steunen. Ik was dus erg hard met hem, in het begin van het seizoen zat hij vaak op de bank. Hij heeft de boodschap begrepen, hij begon zich ten dienste te stellen van de ploeg, met zijn kwaliteiten die altijd dezelfde zullen blijven.”

Carcela vindt de laatste tijd een goed evenwicht tussen defensief loopwerk (en positiespel) en aanvallende genialiteit. Preud’homme: “Men zei vaak dat hij niet zou presteren indien hij geen vrijheid krijgt. Hij heeft vrijheid, op bepaalde momenten. Hij heeft dat begrepen en naar mijn mening is hij nooit beter geweest dan nu, precies omdat hij nu andere facetten in zijn spel heeft.”

Carcela zette gisteren ei zo na de 0-3 op het bord met een goed schot in één tijd

Mehdi Carcela speelde op Genk zijn 252e officiële wedstrijd voor Standard en zijn 23e in de Jupiler Pro League dit seizoen. Met drie treffers en zes assists legt hij in de competitie behoorlijke statistieken voor, maar hij draagt dus ook op andere manieren bij zijn team.

Advertentie