Het was dit weekend niet simpel om te kiezen voor hét talent van de week. In eigen land blonk Aster Vranckx uit met een goal en een assist, al was de assist geen echte assist. Toch is het Tanguy Kouassi (Paris Saint-Germain) die deze week gaat lopen met de titel.

Als je als 17-jarige een topclub als PSG met allerlei sterren en dikbetaalde voetballers met twee doelpunten kan helpen aan een comeback van een 3-1-ruststand, dan ben je toch niet de minste.

Tanguy Kouassi is dus een nog minderjarige Franse centrale verdediger die speelt bij de U19 van PSG, maar dus ook af en toe bij de grote jongens mag meedoen. Deze keer kwam hij in de ploeg omdat Tuchel enkele basispionnen rust wou geven in aanloop naar de confrontatie met Borussia Dortmund in het kampioenenbal. Dat heel wat sterkhouders niet meededen, werd al snel duidelijk. Na 40 minuten spelen stonden de mannen van Tuchel maar liefst 3-0 achter.

Net voor rust kon Herrera – die zowaar als rechtsachter speelde – nog tekenen voor de 3-1. Na rust klom Kouassi op hoekschop boven iedereen uit en kon hij de bal verlengen tot in de verre hoek. Slechts 5 minuten later scoorde Kouassi nogmaals, opnieuw via een corner. PSG kwam zowaar nog op voorsprong dankzij Icardi, maar in de slotfase kreeg Amiens toch nog wat het verdiende: een punt.