Twee vingers in de neus, meer lijkt KMSK Deinze niet nodig te hebben om volgend seizoen zijn rentree te maken in de rangen der profs. Niet alleen omdat de club met een straatlengte voorsprong aan de leiding gaat in Eerste Amateurklasse, de twee grootste concurrenten vroegen voor komend jaar helemaal geen licentie aan voor de Proximus League. Naast Deinze dienden alleen Patro Eisden, Seraing, RWDM, La Louvière Centre en Lierse Kempenzonen een licentieverzoek in voor 1B. Omdat alleen clubs met een proflicentie voor promotie in aanmerking komen, is de club uit Maasmechelen, de huidige nummer vier op de ranglijst, de dichtstbijzijnde belager.

De vier hoogst geklasseerde ploegen mogen aan het einde van de rit meedoen aan de eindronde voor promotie. Hierbij is het niet van belang of die clubs een licentie voor 1B hebben aangevraagd of niet. In de huidige situatie zouden dus twee van de vier deelnemers niet in aanmerking komen voor promotie. THES Sport en Heist, de nummers twee en drie in de stand, vroegen namelijk enkel een licentie aan voor Eerste Amateur. THES vanwege een gebrek aan een adequate infrastructuur en Heist omdat het niet de ambitie heeft om de stap te maken de profs. Blijft over Patro Eisden, de nummer vier van de rangschikking.

De stand aan kop van de rangschikking:

1. KMSK Deinze56 punten
2. THES Sport42 punten
3. KSK Heist38 punten
4. Patro Eisden35 punten
5. RFC Seraing33 punten

De voorsprong van Deinze op de club uit Maasmechelen bedraagt niet minder dan eenentwintig punten! Ook als de punten bij het ingaan van de eindronde worden gehalveerd, kan Deinze dus een behoorlijk aantal steken laten vallen, zonder te hoeven vrezen dat promotie in het gedrang komt.

Deinze deed zichzelf afgelopen weekeinde een groot plezier door met 0-1 te gaan winnen op het terrein van Patro Eisden. Hierdoor werd de toch al riante voorsprong van achttien punten op de Limburgers nog verder vergroot. Nummer twee THES Sport ging afgelopen weekeinde in eigen huis hard onderuit tegen Dender (0-3) en zag de kloof tot de koploper uit Oost-Vlaanderen ook al breder worden.

Medio april zal de Licentiecommissie van de KBVB zich uitspreken of het licentiedossier van Deinze aan alle vereisten voldoet. Begin mei start de eindronde.

HET SEIZOEN VAN KMSK DEINZE IN VOGELVLUCHT: Achttien van de tweeëntwintig wedstrijden werden gewonnen +++ In eigen huis is de ploeg van coach David Gevaert nog ongeslagen +++ Alleen Dessel wist met een puntje (0-0) uit het Burgemeester Van de Wielestadion te vertrekken +++ Buitenshuis speelde Deinze gelijk tegen Olympic Charleroi (1-1) en verloor het enkel van Lierse Kempenzonen (2-0) en Seraing (1-0) +++ Topscorer Lennart Mertens scoorde al vierentwintig keer. Dat is niet alleen gemiddeld meer dan één keer per wedstrijd, maar ook nog eens meer dan de helft van de totale doelpuntenproductie van de ploeg +++ Keeper Tom Vandenberghe slikte tot nu toe slechts 14 tegentreffers +++ Man met de meeste ervaring is kapitein Flavien Le Postellec (36), voorheen onder meer actief bij Lille, Eupen en OH Leuven +++

Advertentie