Zulte Waregem heeft afscheid genomen van Luka Zarandia. De 24-jarige Georgiër wordt tot eind juli verhuurd aan Tobol Kostanay, een club uit de Kazachse hoogste klasse. Bij Essevee kwam de flankaanvaller de laatste tijd niet veel meer aan spelen toe.

De laatste tijd kwam Zarandia niet echt meer voor in de plannen van trainer Francky Dury. De linksbuiten had in het begin van het seizoen nog redelijk veel speeltijd gekregen, maar in twintig wedstrijden in alle competities was de flankaanvaller slechts goed voor vijf assists en nul goals. Ook de tweede passage in België van de ex-Genk-speler loopt dus (voorlopig) af op een sisser.

Zarandia leek eerst op weg naar Arka Gdynia, de Poolse club waar Zulte Waregem hem vorige zomer wegplukte. Het werd uiteindelijk Tobol Kostanay, dat vorig seizoen als vierde eindigde in de Kazachse Premjer-Liga. Binnen twee weken wordt het nieuwe seizoen er afgetrapt.