Habib Habibou zet zijn carrière voort in Roemenië. Twaalf jaar nadat hij het shirt droeg van Steaua Boekarest tekende de 32-jarige aanvaller bij FC Politehnica Iași, de club waar Mircea Rednic sinds januari dit jaar trainer is.

De lijst van clubs waar Habibou neerstreek wordt stilaan ellenlang. Alleen al in België speelde de Centraal-Afrikaanse aanvaller voor Charleroi, Tubeke, Zulte Waregem, AA Gent en Lokeren. Bij die laatste club leek hij begin september nog de deus ex machina te gaan worden, maar de doortocht van Habibou op Daknam draaide uit op een grote teleurstelling: in tien wedstrijden kon hij slechts één keer scoren. Aanvankelijk mocht hij deze winter niet mee op winterstage met Lokeren, maar na de blessure van de Spaanse aanvaller Fran Navarro mocht Habibou tóch mee.

Vanaf heden voetbalt Habibou dus voor FC Politehnica Iași, de nummer twaalf uit de Roemeense hoogste klasse. Habibou is geen onbekende in Roemenië, want in 2008 leende Charleroi hem al voor zes maanden uit aan Steaua Boekarest. Bij Iași zal hij de kleedkamer delen met Kevin Luckassen, de broer van Anderlecht-verdediger Derrick.

Advertentie