De maanden van Yves De Winter bij Antwerp lijken geteld. De 32-jarige doelman, wiens contract op de Bosuil op het einde van het seizoen afloopt, werd deze week naar de B-kern van The Great Old verwezen. De ex-doelman van onder andere Westerlo en AZ moet het seizoen dus uitdoen bij de beloften.

De kans dat het contract van De Winter verlengd zal worden, lijkt nu zo goed als onbestaande. Sinds zijn komst in 2018 speelde hij geen enkele officiële wedstrijd voor Antwerp, en nu hij naar de B-kern is teruggezet lijkt zijn debuut er niet meer van te gaan komen. Bovendien trok Antwerp deze winter met de 20-jarige Davor Matijaš (Hajduk Split) al een vervanger aan.

Yves De Winter is niet de enige Antwerp-doelman wiens contract binnen enkele maanden afloopt. Ook Sinan Bolat en Jens Teunckens hebben nog steeds hun krabbel nog niet gezet onder een contractverlenging. Om niet voor verrassingen komen te staan legde Antwerp voor volgend seizoen alvast de Iraanse international Alireza Beiranvand vast.