Vanavond neemt Club Brugge het in de heenwedstrijd van de 16e finale van de Europa League thuis op tegen Manchester United. De laatste keer dat beide teams elkaar ontmoetten was in augustus 2015. Club trof United in de laatste voorronde voor de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart ging in de dubbele confrontatie kansloos onderuit.

Nochtans kon het toen niet beter beginnen voor Club Brugge. In de 8e minuut al verdween een vrije trap van Victor Vazquez via het been van Michael Carrick voorbij Sergio Romero in doel. Het belangrijke uitdoelpunt was een feit en vele Clubfans begonnen te dromen. Lang duurde dat dromen echter niet. Vijf minuten na de openingstreffer zette Memphis Depay na een sublieme actie de 1-1 op het bord, het was overigens zijn eerste doelpunt ooit voor United. Geen één zonder twee, moest Memphis gedacht hebben, en twee minuten voor rust bracht hij The Red Devils aan de leiding met een fantastisch afstandsschot. De extra tijd ging in en Club had met de 2-1-tussenstand nog steeds een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd. Maar enkele seconden voor affluiten was het de krullebol van Marouane Fellaini die Club een koude douche bezorgde, 3-1. Nu moest er al een mirakel gebeuren in de terugwedstrijd.

Dat mirakel kwam er niet. De wedstrijd in Jan Breydel had eerder iets weg van de grote Wayne Rooney-show. De topscorer van United was met drie doelpunten de absolute boeman van blauw-zwart. Ander Herrera maakte er een pijnlijke avond van voor Club door in minuut 63 de 0-4 binnen te leggen. De ingevallen Javier Hernandez spaarde Club van een complete afstraffing door een penalty tien minuten voor tijd naast de kooi van Sinan Bolat te mikken. Man U ging door naar de groepsfase van de CL, Club moest genoege nemen met Europa League-voetbal dat jaar. Leuk feitje: Adnan Januzaj stond in beide wedstrijden in de basis voor United.
Vanavond treft Club dus opnieuw de club die hen richting Europa League verwees in 2015. Dit jaar zijn de kansen van Club echter groter. Het staat nog altijd gezwind aan de leiding in de Pro League en de troepen van Solskjaer beleven een moeilijk seizoen in de Premier League. Daarnaast missen ze ook nog steeds goudhaantjes Pogba en Rashford. Maar door de vermoeidheid bij vele spelers, schat Clement de kansen van Club uiterst miniemminiem in. Diatta is geblesseerd en ook Vormer en Vanaken zijn twijfelachtig. Kwalificatie voor de volgende ronde zal een helse opdracht worden. Een ding is zeker, het zal beter moeten zijn dan in 2015.

Heenwedstrijd:

Man U: Romero – Darmian – Smalling – Blind – Shaw – Carrick (Schweinsteiger) – Schneiderlin – Mata – Januzaj (Hernandez) – Depay – Rooney (Fellaini).

Club: Bruzzese – Cools – Duarte – Mechele – De Bock – Vormer – Simons (Claudemir) – Vazquez (Vanaken) – Dierckx – Diaby (Oulare) – Bolingoli.

Doelpunten: 8’ Carrick (own) 0-1, 13 en 43’ Depay 1-1 en 2-1, 94’ Fellaini 3-1.

Terugwedstrijd:

Club: Bolat – Castelletto – De fauw – Duarte – De Bock – Diaby (Dierckx) – Vormer – Claudemir – Vazquez (Vanaken) – Bolingoli (Cools) – De Sutter.

Man U: Romero – Darmian – Smalling – Blind – Shaw – Carrick – Herrera (Hernandez) – Mata (Young) – Januzaj (Schweinsteiger) – Depay – Rooney.

Doelpunten: 0-1, 0-2 en 0-3 Rooney, 0-4 Herrera.