Giannelli Imbula is op zoek naar een nieuwe club. Nadat zijn uitleenbeurt aan de Italiaanse eersteklasser Lecce vroegtijdig werd stopgezet, werd ook zijn contract bij moederclub Stoke City in onderling overleg ontbonden. De 27-jarige Imbula lijkt nu op weg naar Rusland.

Afgelopen zomer werd Imbula door de Engelse tweedeklasser Stoke City voor één seizoen uitgeleend aan US Lecce. Daar speelde hij uiteindelijk slechts drie wedstrijden in de Serie A en één in de Coppa Italia, waardoor het huurcontract van de in Vilvoorde geboren Congolese international vroegtijdig werd stopgezet. Stoke City, dat in 2016 nog 24 miljoen euro voor hem betaalde aan Porto, besloot het contract van Imbula in onderling overleg te verbreken. Een dure beslissing, maar de Engelse media spreken al langer over gedragsproblemen op en naast het veld bij Imbula.

Volgens verschillende buitenlandse media zou Imbula nu op weg zijn naar Fk Sotchi, de rode lantaarn in de Russische hoogste klasse. Afgelopen zomer was de ex-speler van onder andere Marseille, Porto, Toulouse en Rayo Vallecano even in beeld bij Club Brugge.