KV Oostende heeft Dennis van Wijk op twee speeldagen van het einde van de reguliere competitie ontslagen. De Nederlander werd begin januari aan boord gehaald met als doel het behoud veilig te stellen, maar na 28 speeldagen staat KVO voorlaatste met slechts twee punten meer dan hekkensluiter Waasland-Beveren.

“Met Van Wijk kozen we voor iemand die de competitie én de club kende, dat vonden we toch wel belangrijk,” aldus voorzitter Frank Dierckens op de clubwebsite. “We waren er ook van overtuigd dat zijn aanpak de juiste zou zijn voor deze spelersgroep. Iemand die de focus legde op hard werken en discipline. Tijdens de stage in Spanje werd de basis gelegd voor wat een goed einde van het seizoen moest worden. We moeten nu echter vaststellen dat de mayonaise met de spelersgroep niet helemaal pakte en dat we slechts 4 op 21 behaalden”.

Van Wijk, die bezig was aan zijn derde passage bij de kustclub, pakte in de zeven wedstrijden die hij aan het roer stond slechts één zege: op 1 februari won KVO met het kleinste verschil van STVV. De club laat eerstdaags weten die het seizoen uitdoet als trainer.