Afgelopen weekend is in de Amerikaanse MLS de bal weer aan het rollen gegaan. Voor het seizoen 2020 mochten ze aan de andere kant van de oceaan twee nieuwe clubs verwelkomen: Inter Miami CF en Nashville SC.

Het zijn spannende dagen in Miami en Nashville, beide steden leveren dan ook een nieuwe club in de MLS. In Miami is het de eerste keer sinds 2002 dat er nog eens op het hoogste niveau gespeeld wordt. In Nashville is het zelfs de eerste keer ooit.

Vooral bij Inter Miami had de start heel wat voeten in de aarde. De club van David Beckham had enkele jaren geleden al van start moeten gaan. Door een dispuut met de stad Miami duurde het echter tot dit seizoen voor de bal aan het rollen ging. Voorlopig zullen The Herons hun thuiswedstrijden in Fort Lauderdale afwerken. In 2022 verhuist de eerste ploeg naar een nieuw stadion in Downtown Miami. De jeugdploegen blijven in Fort Lauderdale.

Nashville SC trapte zichzelf in 2018 op gang. Tot voor dit seizoen speelde het echter in de USL, het tweede niveau in Amerika. Enkele lokale zakenmensen wilden de club overhevelen naar de MLS en zo geschiedde. Nashville betrekt het Nissan Stadium dat net geen 70.000 zitjes telt.

Naast het veld gaat het beide clubs voor de wind, op de groene mat verliep de eerste speeldag een pak minder. Miami ging met 1-0 de boot in bij Los Angeles FC, (wie anders dan) Carlos Vela scoorde de enige treffer in die wedstrijd. Nashville verloor voor de ogen van 59.000 toeschouwers met 1-2 van Atalanta United. Volgende week volgt een nieuwe kans: Inter Miami trekt naar de ex-club van Wayne Rooney, DC United. Nashville wacht de verplaatsing naar de Portland Timbers.

Advertentie