Het coronavirus houdt de voetbalwereld in zijn greep. Nadat er eerder al verschillende wedstrijden in de Italiaanse Serie A werden afgelast, komen er nu ook drastische maatregelen in Zwitserland. De Zwitserse profliga heeft laten weten dat er tot 23 maart niet zal gevoetbald worden in de eerste en tweede klasse, uit angst voor verspreiding van het coronavirus.

Vorig weekend werden alle wedstrijden van de 24e speeldag al afgelast. Daar komen nu dus ook de wedstrijden van de 25e, 26e en 27e speeldag bij. De twintig betrokken clubs zijn in samenspraak met de Zwitserse voetbalbond tot deze beslissing gekomen. Ze stellen liever de wedstrijden uit dan ze achter gesloten deuren te moeten spelen, zo hopen de clubs minder inkomsten te mislopen. Volgens hen zijn er nog voldoende data vrij om de wedstrijden in te halen.

Met nog 13 speeldagen te gaan staat FC Sankt Gallen verrassend aan de leiding. De oudste nog bestaande Zwitserse voetbalclub deelt de koppositie met Young Boys Bern. FC Basel staat derde met vijf punten achterstand. En voor datzelfde Basel staat op 19 maart nog een Europa League-duel gepland met Eintracht Frankfurt. Het is vooralsnog onduidelijk of die wedstrijd kan doorgaan.