De naam Joshua Zirkzee zal bij velen wel een belletje doen rinkelen. Hij werd en wordt eigenlijk nog steeds een hele grote toekomst voorspelt. Zirkzee zou de nieuwe nummer 9 van het Nederlands elftal moeten worden die zijn generatie op sleeptouw neemt. Het enige probleem is dat Zirkzee de concurrent is van ene Robert Lewandowski, de man die maar niet stopt met scoren.

Afgelopen weekend was het zover, na drie korte invalbeurten in de Bundesliga kreeg Zirkzee eindelijk zijn eerste basisplaats. Een basisplaats die hij verdiende, maar vooral kreeg omdat de Poolse topspits momenteel met een blessure zit.

Tegen Hoffenheim zou Zirkzee moeten tonen dat hij een waardige vervanger is van Lewandowski. Bayern begon goed aan de wedstrijd en na amper 7 luttele minuten was de match al gespeeld. Het waren vooralsnog Kimmich en Gnabry die zoals wel vaker de netten deden trillen.

Na 15 minuten spelen liet Zirkzee zijn klasse zien. Het was Gnabry die vanop de rechterflank de bal voorbracht, na een overstapje van Kimmich blijf Zirkzee ijzig kalm in de zestien en draaide hij zich knap vrij om zo de bal moeiteloos in de hoek weg te leggen. De match was dus al gespeeld.

Zirkzee speelde nog een prima match, maar kon geen rechtstreekse bijdrage meer leveren aan de drie extra doelpunten. Na de 0-6 werd de match stilgelegd na protestacties vanuit het uitvak.

Niet alleen Zirkzee, maar ook Vinicius Junior schitterende dit weekend. Na een uitstekende match kon hij tekenen voor de 1-0 tegen FC Barcelona en hielp hij zijn ploeg zo naar de eerste plek in La Liga.