Eden Hazard heeft klappen gekregen op de gerenommeerde statistiekenwebsite Transfermarkt.  De 29-jarige linksbuiten is de grootste verliezer van de 67 spelers wier transferwaarde vandaag werd bijgewerkt: Hazard, ooit 150 miljoen euro waard, zakt van 120 naar 100 miljoen euro.

Hazard, die in zijn beste periode 150 miljoen euro waard was volgens Transfermarkt, ziet door deze devaluatie 16,7% van zijn transferwaarde in rook opgaan. Ook João Félix (-10 miljoen euro), Paco Alcácer (-7 miljoen euro), Ousmane Dembélé, Álvaro Morata, Éder Militão en Luis Suárez (-5 miljoen euro) zijn sinds vandaag een pak minder waard. De devaluaties van vandaag zijn niet leeftijdsgebonden, waardoor het blessureleed meer dan waarschijnlijk de hoofdreden is.

Hazard hoeft echter niet te wanhopen. Ook met 100 miljoen euro blijft hij de meest waardevolle spelers van Real Madrid, vóór Casemiro, Raphaël Varane (80 miljoen), Toni Kroos, Thibaut Courtois en Federico Valverde (60 miljoen euro). Hij blijft ook de tweede meest waardevolle Belg na Kevin De Bruyne (150 miljoen). Wereldwijd zakt hij wel naar een gedeelde twaalfde plaats, met nog maar de helft van de waarde van koploper Kylian Mbappé (200 miljoen).

Advertentie