Victor Wanyama ruilt het shirt van Tottenham Hotspur voor dat van Montreal Impact. De 28-jarige Keniaan was afgelopen zomer nog uitdrukkelijk in beeld bij Club Brugge, maar de voormalige middenvelder van Germinal Beerschot zet zijn carrière nu voort bij de club van trainer Thierry Henry.

Voor Wanyama komt er zo een einde aan zijn vier jaar durende passage bij The Spurs. Wanyama arriveerde in juni 2016 op White Hart Lane nadat hij in Europa eerder voor Helsingborgs IF (2008-2009), Germinal Beerschot (2009-2011), Celtic FC (2011-2013) en Southampton (2013-2016) speelde. Afgelopen zomer had Club Brugge een akkoord met Tottenham over een overgang voor meer dan tien miljoen euro, maar Wanyama talmde te lang, waardoor blauw-zwart de piste-Wanyama uiteindelijk liet varen.

Wanyama neemt afscheid met 97 wedstrijden op zijn teller, waarin hij zeven keer scoorde. Tijdens de Champions League-finale tegen Liverpool vorig seizoen zat hij een hele wedstrijd op de bank. Bij Montreal zal hij niet de enige zijn met een Belgisch verleden: onze landgenoot Olivier Renard is er sportief directeur.

Advertentie