Wat al een tijdje in de lucht hing is nu ook officieel: Mathieu Valbuena heeft zijn aflopende contract bij Olympiakos Piraeus met één jaar verlengd. De 35-jarige Fransman, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Fenerbahçe, ligt nu tot 30 juni 2021 onder contract bij de Griekse topclub.

Valbuena, die in het verleden vooral naam maakte bij Olympique Marseille, is op zijn vijfendertigste bezig aan een topseizoen. De aanvallende middenvelder speelde dit seizoen 31 wedstrijden in alle competities, waarin hij goed was voor 8 doelpunten en 21 assists. Daarmee doet hij het in de categorie 35+ beter dan onder andere Cristiano Ronaldo (25+3), Santi Cazorla (12+6) en Klaas-Jan Huntelaar (10+3).

Olympiakos staat momenteel comfortabel aan de leiding in de Griekse Super League, waardoor Valbuena straks tien jaar na zijn kampioenentitel met Olympique Marseille een nieuwe landstitel aan zijn palmares mag toevoegen. De Griekse recordkampioen zit ook nog steeds in de Europa League, waar volgende week Wolverhampton Wanderers wacht.

Advertentie