Tim Howard haalt zijn handschoenen van de haak. De 41-jarige doelman stopte vier maanden geleden met voetballen, maar keert nu al terug uit zijn pensioen en gaat bij de Amerikaanse tweedeklasser Memphis 901 FC spelen.

Toen Howard op 6 oktober vorig jaar zijn laatste wedstrijd voor Colorado Rapids speelde, leek de carrière van de 121-voudige Amerikaanse international voorbij. Howard verdedigde van 1998 tot 2003 het doel van NY/NJ MetroStars (het huidige New York Red Bulls), speelde van 2003 tot 2016 in Engeland bij Manchester United en Everton, en sloot vervolgens zijn carrière af bij Colorado Rapids. Althans, zo leek het toch, want Howard breidt op zijn 41e nog een vervolg aan zijn nu reeds imposante carrière.

De keuze voor Memphis 901 FC is niet toevallig. Howard was naast sportief directeur ook al aandeelhouder van de in 2018 opgerichte club uit Memphis, Tennessee.

Advertentie