Manu Ferrera is de nieuwe beloftentrainer van AA Gent. De 61-jarige Belg met Spaanse roots volgt Frédéric Dupré op, die gisteren te horen kreeg dat hij met onmiddellijke ingang ontslagen werd. Dupré kreeg van Gent de mogelijkheid om aan te blijven als scout.

Dupré, die zijn spelerscarrière destijds startte bij AA Gent, werd enkele jaren geleden jeugdtrainer van de Buffalo’s. Vorige zomer schoof hij door naar de post van beloftencoach, waar hij Manu Ferrera opvolgde. Diezelfde Ferrera, die tussendoor even assistent van Marc Wilmots was bij Iran, neemt nu zijn oude job weer in. Eerder werkte de broer van Emilio en oom van Yannick Ferrera al van 2008 tot 2019 in verschillende functies voor de Buffalo’s.

Of Dupré zijn carrière verderzet bij AA Gent, is nog niet bekend. De club bood hem een job binnen de scouting aan, maar liet ook weten dat Dupré een week bedenktijd vroeg.