De coronacrisis brengt niet alleen veel menselijk leed met zich mee, het virus dreigt ook zware sporen achter te laten in de boekhouding van voetbalclubs. Een lange periode zonder voetbal brengt een significante daling van inkomsten met zich mee, en dat kan dodelijk zijn voor de vooral kleinere clubs. Het Schotse Hearts of Midlothian grijpt proactief in en snoeit tijdelijk in de lonen van spelers, trainers en ander personeel.

Aan alle medewerkers werd gevraagd of ze akkoord gaan met een halvering van hun salaris vanaf april. Niemand zal hierdoor echter onder het Living Wage vallen, dat wordt vastgelegd als minimum. Diegenen die niet akkoord gaan met dit voorstel van het clubbestuur, mogen hun contract beëindigen. Hearts stelt geen einddatum van deze harde maatregel voorop en zegt de situatie op te volgen.

Verwacht wordt dat meerdere clubs (die eventueel flirten met het faillissement) gelijkaardige beslissingen gaan nemen.