Opnieuw gooit een club uit de Waalse Tweede Amateurklasse voor het volgende voetbalseizoen de handdoek in de ring. Voorzitter Paul Tintin van RES Durbuy maakte vandaag bekend dat zijn club zich vanaf komende jaargang terug zal trekken uit de nationale voetbalreeksen.

Na RFC Tilleur is Durbuy al de tweede amateurploeg in korte tijd die laat weten zich terug te trekken uit de Waalse Divisie 2 van de ACFF. De ploeg uit het Ardennenstadje neemt momenteel een zesde plaats op de ranglijst in, maar net als bij zijn Luikse reeksgenoot gaven financiële redenen de doorslag om te stoppen met voetballen op nationaal niveau. “Ik heb al het mogelijke geprobeerd om een duurzame oplossing te vinden voor Entente Durbuy in Tweede Amateurliga, maar dat is helaas niet gelukt”, verklaarde voorzitter Tintin tegenover La Meuse. Les Sangliers komen momenteel ook nog met een B-ploeg uit in Derde Provinciale, maar het is zelfs niet zeker of die ploeg komend seizoen wel voortdoet.

Racing Hamoir

Ondertussen probeert men enkele kilometers verderop te redden wat er te redden valt. Ook bij RRC Hamoir moeten alle zeilen worden bijgezet om in de nabije toekomst nog op nationaal niveau te kunnen blijven spelen. President Nicola Finocchio is momenteel met enkele partijen in gesprek en verwacht deze week nog witte rook. Eerder door de club bewandelde pistes liepen op niets uit. Dit deed de voorzitter besluiten, mocht dat voor het overeind houden van de club noodzakelijk zijn, indien nodig zelf een stapje terug te doen. “Ik geloof er nog in. Zolang er leven is, is er hoop. Wellicht zal ik zelf geen president meer zijn komend jaar, maar dat is niet belangrijk. Het enige dat telt is dat Hamoir in de toekomst nog nationaal actief kan zijn”.