Lokeren heeft in deze windstille voetbaltijden een transfernieuwtje aangekondigd. Jakov Filipović (27) ruilt Daknam voor de Wit-Russische topclub BATE Borisov. Doordat Filipović een loonachterstand van 40.000 euro liet vallen, mocht Borisov de Kroatische verdediger transfervrij overnemen van de noodlijdende Wase club.

Filipović vroeg een maand geleden al om de club te mogen verlaten, maar Lokeren wilde nog op zijn sterkhouder kunnen rekenen tijdens de play-downs. Nu de competitie voor onbepaalde tijd stilligt en Lokeren elke cent kan gebruiken, liet de Oost-Vlaamse club de 27-jarige centrale verdediger alsnog vertrekken. Filipović liet 40.000 euro achterstallig loon vallen en kreeg in ruil een vrije transfer naar de Wit-Russische recordkampioen.

Filipović, drievoudig Kroatisch international, was sinds 2017 aan de slag bij Lokeren. Dit seizoen miste hij geen minuut tot hij in november uitviel met een heupblessure. Op 28 februari van dit jaar maakte hij zijn comeback tegen Beerschot. Het zou meteen ook zijn afscheidswedstrijd voor Lokeren worden.

Advertentie