Het coronavirus houdt de (sport)wereld al een tijdlang in de ban. Zorgverleners in ziekenhuizen en woonzorgcentra zijn dezer dagen druk in de weer om patiënten en hulpbehoevenden zo goed mogelijk te ondersteunen, helpen en te genezen. Applaus en bemoedigende woorden weerklinken langs alle kanten. Ook de Belgische voetbalwereld laat van zich horen.

Dit artikel wordt geüpdatet.

Supportersverenigingen en sfeergroepen van onder meer AA Gent, RC Genk, traditieclub Eendracht Aalst (momenteel actief in tweede amateur) en de diehards van de Antwerpse tweedeprovincialer Willebroekse SV namen begin deze week het initiatief om spandoeken en banners met hartverwarmende slogans op te hangen boven snelwegen en in de buurt van plaatselijke ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Op die manier willen ze onder het motto “samen sterk” het zorgpersoneel – en bij uitbreiding iedereen die zijn steentje bijdraagt in de strijd tegen Covid-19 – een hart onder de riem steken. Inmiddels volgden tal van supportersclubs van andere Belgische voetbalploegen hun voorbeeld. Een overzicht.

KAA Gent

SC Eendracht Aalst

KRC Genk

View this post on Instagram

💙🤍 #samengenk #krcgenk #zorgverleners

A post shared by RacingGenk1988 (@racing_genk1988) on

Willebroekse SV

Royal Antwerp FC

Cercle Brugge

Club Luik

Zulte Waregem

STVV

Standard de Liège

ASV Geel

View this post on Instagram

#geelcasuals #ziekenhuisgeel #asvgeel #covid_19

A post shared by Dieter Van Aken (@dietervanaken) on

KV Oostende

Oproep: stuur ons een Facebookberichtje of een e-mail (doorfansvoorfans@gmail.com) als je nog steunacties van supporters tegenkomt. Dit artikel wordt geüpdatet.