De Waalse ploeg uit eerste amateur doet een oproep om geld in te zamelen om ziekenhuizen in Luik te ondersteunen door onder andere mondmaskers te kopen en te financieren in de strijd tegen het coronavirus. Er werd collectief beslist om te beginnen met een startbedrag van 8.000 euro. Een resterende som die overbleef na de redding van Club Luik in 2011.

Onder de slagzin Liège Sur Vivra – Luik zal overleven – willen supporters van voetbalploeg Club Luik in totaal 35.000 euro inzamelen om beademingstoestellen en mondmaskers te doneren aan ziekenhuizen in de stad.

De plaatselijke rugbyploeg RFCL Rugby Liège schonk reeds 4.700 euro aan de inzamelactie. Dat bedrag is de winst van de jaarlijkse verkoop van hun kalenders.

Voorts plannen de fans van de Luikse ploeg – die in het verleden hoge toppen schoor in de Belgische voetbalwereld – vanaf volgende week maandag een dagelijkse veiling van unieke items en shirts van huidige en oud-spelers van de club, met telkens een startbedrag van 112 euro.

RFC Liège – de huidige nam van de club – juicht het initiatief van haar supporters toe en garandeert dat het geld integraal gebruikt zal worden voor het goede doel. Wie de actie van de Luikenaars wil steunen, kan een donatie storten naar volgend rekeningnummer: BE30 611-5030070-11 met als boodschap LIEGE-SUR-VIVRA. Een eerste lading van 22.000 mondmaskers werd reeds aangekocht en geleverd aan drie verschillende ziekenhuizen.

Club Luik - Coronavirus

De fans van de club hingen eerder deze week – net als tal van andere supportersclubs van Belgische voetbalploegen – spandoeken op om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. “De echte helden dragen witte kledij”, klinkt de slogan die verwijst naar de klederdracht van dokters en verplegend personeel.

Club Luik - coronavirus