Pär Zetterberg staat niet langer op de loonlijst van Anderlecht. De club nam afscheid van zijn clubicoon, dat sinds november 2018 op de loonlijst stond, maar voor wie geen plaats meer was in het nieuwe organigram. Anderlecht geeft financiële redenen en het conoravirus als reden voor het vertrek aan.

Zetterberg werd zestien maanden geleden onder luid applaus teruggehaald bij Anderlecht, maar de Zweed kreeg nooit echt een duidelijke rol in het Astridpark. Nadat hij in het begin ‘de bewaker van het Anderlecht-DNA’ werd genoemd, werd hij later gedegradeerd tot gewone assistent: sinds de komst van Vincent Kompany maakte Zetterberg geen deel meer uit van het transfercomité. In het nieuwste organigram van de club is er zelfs helemáál geen plaats meer voor de tweevoudige Gouden Schoen.

“Net als andere economische activiteiten staat het voetbal door de uitbraak van het coronavirus voor een enorme uitdaging. Het is onze taak om ons op korte termijn te wapenen tegen het inkomstenverlies dat de stopzetting van de competitie met zich meebrengt. Daar horen moeilijke en pijnlijke beslissingen bij. Eén daarvan is het ontslag van Pär Zetterberg. De Zweed blijft een monument van RSCA. We zijn hem erg erkentelijk voor al wat hij hier verwezenlijkt heeft en voor wat hij betekent voor paars-wit”, reageerde Anderlecht op het vertrek van Zetterberg.

Advertentie