In de bestuurskamer van Standard is men met een creatieve oplossing in verband met de spelerslonen tijdens de coronacrisis op de proppen gekomen. De tijdelijke economische werkloosheidsuitkeringen zullen niet door de staat uitbetaald worden: Standard zal zijn spelers elk zo’n 1.646 euro bruto betalen uit eigen zak. Daarbovenop wordt een aanzienlijk bedrag (bijna het dubbele van de geldsom die de spelers ontvangen) via de Standard de Liège Foundation doorgestort naar de Luikse ziekenhuizen.

De meerderheid van de spelers is meteen akkoord gegaan met het voorstel, net als de sportieve staf enkele dagen geleden. Een aantal personen uit de selectie van Standard hebben hieromtrent echter ietwat verrassend contact opgenomen met de spelersvakbond, maar verwacht wordt dat ook zij zich zullen neerleggen bij deze naar de maatschappij toe sociale beslissing.