De Deutsche Fußball Liga (DFL), de Duitse equivalent van de Pro League, heeft haar regels omtrent jonge talenten aangepast. Voetballers mogen vanaf nu op hun zestiende debuteren in de Bundesliga. 

Borussia Dortmund heeft het 15-jarige toptalent Youssoufa Moukoko in de jeugdopleiding rondlopen. Die Borussen dienden in december een aanvraag in om het talent te laten meetrainen met de profs, waar het ook toestemming voor kreeg. Later dienden die Schwarzgelben een voorstel in om de voetbalwetgeving omtrent de debuutleeftijd aan te passen.

Eerder konden talenten uit jeugdopleidingen pas vanaf hun achttiende debuteren in het profvoetbal. Soms werd ook gekeken naar de grens in de Onder 19-categorie, waardoor uitzonderingen mogelijk waren. Nuri Sahin debuteerde zo toen hij bijna zeventien was. Die leeftijdsgrens is nu dus met twee jaar verlaagd naar zestien. Dit betekent dat Youssoufa Moukoko al op 20 november dit jaar mag aansluiten bij de hoofdmacht van Dortmund.

Advertentie