Steven De Petter hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 34-jarige middenvelder herstelde nooit helemaal van de enkelblessure die hij eind vorig seizoen opliep en kapt er nu helemaal mee. De Petter speelde meer dan 300 wedstrijden in Eerste klasse.

De Petter was sinds 2016 een vaste waarde op het middenveld van de Truienaars, maar op het einde van vorig seizoen blesseerde de ex-speler van FCV Dender, Westerlo en KV Mechelen zich aan de enkel. Twee operaties later is er te weinig beterschap op te merken om nog te hopen op het voortbestaan van zijn profcarrière, waardoor De Petter nu noodgedwongen moet stoppen.

“Zelfs in het dagelijks leven heb ik nog steeds last van mijn enkel. Als ik ’s ochtends mijn bed uitstap, voel ik dat dit de enige juiste beslissing is. Ik ben iemand die over al zijn capaciteiten moet beschikken om mee te draaien op het hoogste niveau. Verder voetballen had voor mij geen zin meer. Ik wilde op een waardige manier afscheid nemen van de club”, reageerde De Petter in Het Laatste Nieuws op zijn afscheid.

Advertentie